Revolut: Proč s ním ušetříte nejen v zahraničí?

0

Chcete držet krok s dobou a vaši pozornost v nedávné době zaujala aplikace s platební kartou Revolut? Pokud jste doposud využívali služeb klasických bankovních ústavů s kamennými pobočkami, je pochopitelné, že možná nebudete mít v Revolut na začátku až takovou důvěru. Je ale čeho se bát? 

Finanční služby dnes poskytuje tak široká paleta nejrůznějších ústavů a společností, že může být těžké si z ní vybrat. Naštěstí pro nás se ale nemusíme upsat jen jedné instituci, ale karet a účtů u různých poskytovatelů můžeme mít víc. V případě, že často nakupujete v zahraničí, podnikáte a přijímáte (nebo platíte) v zahraničních měnách, případně jste velkým fandou cestování (třeba díky vydělávání peněz na internetu v rámci digitálního nomádství), ideální by pro vás mohl být právě Revolut.

Mnoho lidí ale před případným vytvořením účtu a získání karty řeší jeho bezpečnost a pídí se i po tom, jaká je jeho cena. (Co si budeme povídat. Tradiční banky mají často nejrůznější skryté nebo nelogické poplatky.)

Proto jsme tu my a povíme vám víc!

Co je Revolut?

co je revolut

Revolut je litevská neobanka, která si v posledních několika letech získala u lidí značnou oblibu. Od běžných finančních ústavů se liší v tom, že nemá běžné kamenné pobočky, ve kterých si můžete sjednat schůzku s pracovníkem banky. Na druhou stranu – spoustu věcí, a to včetně odeslání nové karty, zvládnete vyřešit pohodlně online. Ve srovnání s jinými bankami navíc Revolut nabízí řadu různých výhod, díky čemuž je oblíbený u investorů, cestovatelů a dalších pokrokově (a dobrodružně) smýšlejících jedinců.

Jeho hlavní výhody

Mezi hlavní výhody Revolut patří především práce s cizími měnami a výhodnější kurz. (Právě proto je vhodný pro dovolené, zahraniční nákupy atd.) Revolut v tuto chvíli nabízí možnost pracovat se zhruba 30 různými měnami. Také můžete ale spořit nebo investovat. Je tedy na vás, jakým způsobem se rozhodnete svůj Revolut účet využít.

V hlavní roli mobilní aplikace

aplikace revolut

Uvažujete o tom, že si Revolut účet založíte? Pak budete potřebovat speciální Revolut aplikaci, kterou si stáhnete do svého mobilního telefonu. V ní Revolut ověří, že vy jste vy (což se při posuzování na dálku dělá běžně). Také si můžete přes aplikaci zažádat o zaslání fyzické Revolut karty, kterou pak můžete nosit v peněžence tak, jak jste na to zvyklí.

Účet – klidně zdarma

Revolut má pro své klienty k dispozici několik typů účtů. Pravděpodobně nejoblíbenějším je Revolut Standard, který je zdarma. Počítejte ale s tím, že tento typ účtu má některá svá omezení, která nemusíte u placených účtů tolik řešit. Pokud vám jde ale o to, abyste za účet neplatili nic, pak s touto možností nejspíš počítáte.

Běžný Standard účet se dá používat na převody, platby, inkaso, trvalé příkazy a na směnu měn. A nyní se dostáváme k jeho hlavní nevýhodě – pokud jste zvyklí na vybírání peněz z bankomatu, myslete na to, že zdarma jsou výběry jen do 4 500,-/měsíc. Poté budete platit 2 %.

Druhou variantou pak může být placený účet Revolut Plus (cca 115,-/měsíc), který vám může nabídnout přednostní zákaznickou podporu a pojištění s ochranou nákupu a vrácení peněz. Dále existuje Revolut Premium (cca 220,-/měsíc), který nabízí vyšší limity pro výběry peněz, slevu na mezinárodní převody a nižší poplatky za investiční operace. Samozřejmě pak existuje ještě několik dalších verzí Revolut účtu, takže pokud by vás nic z předchozího uvedeného nezaujalo, stále si budete moci vybírat.

Další výhody a nevýhody

revolut výhody a nevýhody

Chcete pracovat s akciemi nebo kryptoměnami? Není problém! Také si tu sjednáte nejrůznější prémiové účty a můžete tu vést i účty pro nezletilé. (U každého typu účtu u Revolut zjistíte, jestli můžete vést v rámci svého účtu jeden, dva a podobně, takže u Revolut mohou mít vlastní účty všechny vaše děti pod 18 let.) Také můžete sbírat body a získávat za ně nejrůznější bonusy. To ale nabízí i jiné bankovní ústavy. (U ČSOB navíc můžete investovat s Patria.)

Nevýhodou pak může být fakt, že můžete čelit víkendovým poplatkům za směnu měny. A to se může týkat například i výběru cizí měny v zahraničním bankomatu.

Někomu také nemusí vyhovovat, že v případě potíží není možné objednat se na kamennou pobočku, kde se mu bude věnovat člověk z masa a kostí. Tuto variantu preferují nejen senioři, ale i konzervativněji smýšlející střadatelé a investoři.

Bezpečnost

V neposlední řadě zmiňme ještě bezpečnost, na kterou si Revolut dává velký pozor. Kromě přísného ověřovacího procesu uplatňuje biometrické ověřování. Také má k dispozici bezpečnostní centrum v nastavení s více než 10 funkcemi. Aktivace karty probíhá v aplikaci a systém používá algoritmy, které dovedou odhalit podezřelé jevy na úplném začátku. Podezřelé chování tedy můžete dodatečně zkontrolovat (zloděj je tedy zablokován v řádu sekund).

Máte účet a kartu Revolut? Pokud ano, jak jste s nimi spokojení?

VAŠE HODNOCENÍ
Máte vlastní zkušenost? Podělte se o ni s ostatními. Budou vám vděční.

Zanechte své hodnocení nebo dotaz

Register New Account
Obnovit heslo