Zkušenosti s Carvago: Jde o seriózní koupi ojetého vozu?

0

Chcete koupit ojeté vozidlo, ale zároveň se máte na pozoru před podvodníky a dalšími neseriózními nabídkami? Dobře děláte! Možná už jste ale narazili na online auto bazar Carvago a nevíte, jestli mu můžete důvěřovat. Proto se na něj blíže zaměříme v dnešním článku.

Ojeté vozidlo je často sice podstatně levnější, než bývá nový vůz. (Který navíc hned po opuštění salonu masivně ztrácí na hodnotě.) Zato vás ale může zaskočit mnoho nejrůznějších překvapení, která původní majitel zatajil, nebo o nich vůbec nevěděl. Takové auto se pak může snadno stát černou dírou na peníze a o nějaké úspoře se pak nedá vůbec mluvit.

Tip: Jak byli kupující spokojení s e-shopem 4Home?

Skutečně funkční ojetý automobil v dobrém stavu ale nemusí být fatamorgánou. Stačí, když navštívíte web Carvago, který nabízí ověřená ojetá auta z různých koutů Evropy. Mezi výhody Carvago patří například to, že před prodejem/nákupem auto pořádně prohlédne. Následně dojde k posouzení toho, zda je vůz vhodný k prodeji. Díky tomu se tedy včas přijde na skryté vady, se kterými by si nemusel vědět kupující rady.

Z jakých dalších důvodů byste měli dát nákupu, případně prodeji, vozu na Carvago šanci?

O Carvago

co je carvago

Carvago je největší evropská online služba pro nákup a prodej ojetých vozů. Na trh vstoupila v roce 2020 jako technologický startup v oblasti segmentu ojetých vozů. Hlavním cílem platformy je pokrýt celou životnost vozu. V současné době je tato služba dostupná v 8 evropských zemích a postupně se počítá s jejím rozšiřováním.

Také vás možná bude zajímat, že Carvago patří pod mezinárodní investiční skupinu EAG (European Automotive Group), která se snaží docílit transformace a digitalizace automotive trhu.

Hlavní výhody pro kupující

Nákup ojetého vozu opravdu nemusí být noční můra. A Carvago to jasně potvrzuje.

Mezi jeho hlavní výhody patří:

  • 14 dní na vrácení
  • Nákup bez rizika (technický stav vozu je před uskutečněním prodeje velmi detailně prozkoumán a posouzen)
  • Záruka 6 měsíců (s možností prodloužení na 3 roky)

Určitě vás bude zajímat, že Carvago Guard nabízí i opravu vozu obratem, krytí se vztahuje na poruchy vzniklé při používání vozu a tato služba je dostupná pro všechny zákazníky Carvago.

carvago guard

Carvago CarAudit

Jednou z hlavních služeb, která by měla zajímat jak prodávající, tak kupující, je CarAudit, což je certifikovaná prověrka vozu. Za stav uvedený v certifikátu pak Carvago ručí. Během detailní prohlídky certifikovaný mechanik zkontroluje 270 kontrolních položek. Před dokončením nákupu tedy budete mít detailní představu o technickém stavu toho, co se chystáte koupit. Prodávající zase díky prověrce odhalí i skryté vady, takže bude získá lepší představu o tom, za jaké peníze může svůj vůz reálně prodat.

Přečtěte si: Cestování s Flixbus

Na základě zjištěného stavu dostane kupující s prodávajícím i informaci o tom, zda se vyplatí vozidlo koupit/prodat.

V případě, že se posléze ukáže, že došlo k nějaké odchylce, která způsobila, že stav vozu byl ve skutečnosti horší, Carvago nedostatečnost nebo zjištěnou závadu vykompenzuje.

Carvago dále kontroluje v dostupných evropských registrech a databázích informace o servisních záznamech a nehodách, stočených tachometrech, nesplacených leasinzích, možnostech odpočtu DPH nebo o tom, zda vozidlo nebylo odcizeno. Tím spíš by vás tedy nemělo čekat žádné negativní překvapení.

Přečtěte si: Recenze Betano

Jak funguje Carvago pro prodávající?

Nejprve do Carvago zadáte základní údaje o vašem voze. Během tohoto kroku nahrajete i fotografie a popíšete aktuální stav vozu. Následně půjde vůz do aukce, ve které se nabídne ověřeným dealerům, bazarům a prodejcům aut. Nejvyšší nabídka vyhrává, ale je jen na vás, zda ji přijmete. Po skončení aukce Carvago vůz zkontroluje. Pokud bude stav vozu odpovídat uvedeným informacím, peníze obdržíte obratem.

Po úspěšné aukci můžete dopravit vůz do Prahy, nebo ho pracovníci Carvago za poplatek vyzvednou u vás na adrese. V případě, že stav auta neodpovídá uvedenému stavu, dealer může nabídnout nižší cenu, nebo může od nabídky odstoupit.

Je Carvago podvod?

Určitě není. O tom ostatně svědí i celá řada pozitivních recenzí na Google a na portále Mapy od Seznamu. Lidé si pochvalují bezchybnou komunikaci, pomocnou ruku i službu CarAudit. Vyhovovalo jim také chování Carvago poté, co o voze získal kupující dodatečné informace, které ho odradily od plánovaného nákupu. Lidé také kladně hodnotí, že Carvago na pravidelné bázi komunikuje a informuje o průběhu objednávky.

carvago hodnocení

carvago zkušenosti

carvago recenze

carvago zkušenost

carvago nákup auta

Na základě těchto pozitivních zkušeností tedy můžeme Carvago jednoznačně doporučit i my.

VAŠE HODNOCENÍ
Máte vlastní zkušenost? Podělte se o ni s ostatními. Budou vám vděční.

Zanechte své hodnocení nebo dotaz

Register New Account
Obnovit heslo